Nijemci izbacili Španiju

Davis Cup

Nijemci izbacili Španiju

E. Škorić

Njemačka teniska reprezentacija izbacila je Španiju iz Svjetske grupe Davis Cupa.

Nijemci su u dva dana riješili pitanje pobjede nad Španijom. Prvo su u singlovima u petak slavili Philipp Kohlshreiber i Florian Mayer protiv Roberta Bautista Aguta, odnosno Feliciana Lopeza. .

U subotu su ključni poen osvojili u dublu Tommy Haas i Philipp Kohlshreiber protiv španskog dvojca Fernanda Verdasca i Davida Marrera. Nijemci su slavili sa 7:6, 6:7, 7:6, 6:3 poslije tri i po sata igre.

Inače, Španci su igrali bez svojih najboljih tenisera, Rafaela Nadala i Davida Ferrera. Nijemci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Francuska - Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije