Nikada pogled na ATP listu nije bio ljepši
Foto: EPA

Džumhur je konačno u Top 50

Nikada pogled na ATP listu nije bio ljepši

E. Škorić

Po prvi put je danas bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ušao u Top 50 na ATP listi.

Džumhur je jučer u ruskom St. Petersburgu ostvario historijski rezultat, stigao do prve ATP titule nakon što je nakon velike  borbe, s 2:1 u setovima, pobijedio Italijana Fabija Fogninija.

Osim što je napunio bankovni saldo, Džumhur je stigao do rankinga karijere i sada je zvanično 40. igrač svijeta sa 1121 bodom, a napredovao je čak 15 mjesta u odnosu na posljednju listu.

Nevjerovatan tenis igra Damir ove godine, igrao je već ranije u jednom ATP finalu, imao je dobra izdanja na US Openu, a sve je krunisao velikom titulom u Rusiji.

Što se tiče same ATP liste, u Top 10 nije bilo većih promjena, jedino je Grigor Dimitrov stigao na osmo mjesto ispred Stana Wawrinke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi