"Niko od djevojaka sa Toura neće da priča sa Šarapovom"

Tako kaže češka teniserka

"Niko od djevojaka sa Toura neće da priča sa Šarapovom"

Ruska teniserka Maria Šarapova vraća se na teniske terene u aprilu mjesecu.

Šarapova je prije 14 mjeseci dobila suspenziju zbog uzimanja dopinga, a prvobitno je trebala da sa terena izbiva oko 24 mjeeca. Ipak, kazna joj je smanjena na 15 mjeseci, pa je dobila poziv na WTA turnir u Stuttgartu, ali izgleda da najteži period za nju tek slijedi.

Naime, češka teniserka Barbora Strycova poručila je da joj nije drago što se Maria vraća na teren, a da nisu oduševljene ni njene ostale kolegice.

"To nije u redu. Ako uradiš tako nešto, trebaš biti kažnje. Ali, ona je Maria i šta ja tu mogu? Šokirana sam dešavanjima, ali pošto ne mogu ništa promijeniti, ne želim ni razmišljati o tome. Nemam ništa protiv Marije, ali mi nije prijatelj. Od igračica sa Toura, nijedna ne želi pričati s njom", poručila je češka teniserka.

Podsjetimo, i Čehinja je svojevremeno bila kažnjena zbog dopinga i to na šet mjeseci, a ona je tada govorila da je nedozvoljena supstanca ušla u njenu krv jer je koristila tablete za mršanje. 

Strycova je trenutno 20. teniserka svijeta, a najbolji ranking imala je krajem januara kada je zauzimala 16. mjesto na WTA listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi