"Nisam dozvolio Rogeru da izlazi na mrežu i drži ritam"
FOTO: EPA

Novak Đoković nakon velike pobjede

"Nisam dozvolio Rogeru da izlazi na mrežu i drži ritam"

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u prvom polufinalnom meču Australian Opena savladao je švicarskog tenisera Rogera Federera (3:1).

U prva dva seta na terenu je postojao samo jedan igrač. Novak Đoković je igrao fenomenalno i do očaja je dovodio Federera.

"Igrao sam nevjerovatno prva dva seta. Znao sam da će biti agresivan, da će miksati. Došao sam do 2:0, a nakon toga je bila velika borba, no ostao sam čvrst u najtežium momentima. Prezadovoljan sam kako sam igrao cijeli meč. Roger i Rafael su mi mnogo pomogli u karijeri. To su velika rivalstva koja vas tjeraju da budete još bolji. Hvala svima, nadam se da su gledaoci uživali", izjavio je Đoković nakjon meča.

"U većini Grand Slamova koje sam osvojio imao sam barem jedan meč u pet setova. Tako je bilo i u 4. kolu ovog Australian Opena. Simon je igrao sjajno i znao sam da moram igrati još bolje ukoliko želim nastaviti pobjeđivati", dodao je srbijanski teniser.

U drugom polufinalnom meču igrat će Miloš Raonić i Andy Murray.

"Mislim da će to biti sjajan meč. Miloš je mnogo napredovao, a s druge strane je Andy koji je fenomenalan teniser koji ovdje ima veliku podršku. Imam vremena da se odmorim i s velikim nestrpljenjem očekujem finalni meč", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi