Nishikori, Berdych, Haas propuštaju Davis Cup

Povrede uzele danak

Nishikori, Berdych, Haas propuštaju Davis Cup

Prvog vikenda nakon velikog turnira u Miamiu na rasporedu su mečevi četvrtfinala Svjetske grupe Davis Cupa. Veliki broj igrača je otkazao nastupe za reprezentaciju. Nishikori, Berdych, Gasquet, Haas, Mayer, Kohlschreiber, neće biti rasploganju svojim selektorima.

Najgore je prošla Njemačka koja je ostala bez kompletne ekipe i bez šansi protiv Francuske u Nancyju. Njihov selektor je bio u ovoj situaciji prisiljen pozvati Tobiasa Kamkea, Jana-Lennarda Struffa, Gojowczyka i Begemanna. Arnaud Clemant ne računa na Gasqueta, ali ima Tsongu i Monfilsa.

U Tokyu igraju Japan i Češka. Japan bez Nishikorija, Češka bez Berdycha. Švicarci su za razliku od predhodnih utakmica najkompletniji. Jer tu Federer i Wawrinka, pa Kukushkin i Golubev ne bi smjeli napraviti veće probleme u Genevi.

Derbi se svakako igra u Napulju, gdje Italija čeka Veliku Britaniju. Fognini i Seppi predvode Italiju, Andy Murray Britance. Igra se na zemlji, ali Britanci su zadnje dvije pobjede upisali upravo na zemlji i to u gostima (USA, Hrvatska).

U I grupi EA Zone najviše uzbuđenja se očekuje Varšavi, tamo Poljska čeka Hrvatsku bez Dodiga. Slovenija će u Portorožu ugostiti Izrael, Švedska Ukrajinu, dok su posljednji par Slovačka - Austrija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.