Nishikori bez problema do naslova u Barceloni

Prva titula Japanca na zemlji

Nishikori bez problema do naslova u Barceloni

Nakon dvije titule u Memphisu, te po jednog naslova u Tokyu i Delray Beach, Kei Nishikori je uspio osvojiti turnir na zemljanoj podlozi. Podlozi na kojoj je svijet upoznao Nishikorijevog trenera danas, Michaela Changa davne 1989. godine.

Nakon što je Almagro izbacio Nadala, a Kolumbijac Giraldo Španca, u finalu Kei nije imao previše posla. U prvom setu je Kolumbijac držao priključak do 3-2, u drugom još kraće nakon četiri gema.

Do današnjeg finala Santiago Giraldo je igrao još samo jedno, 2011. godine u Santiagu. Kei Nishikori je prvi teniser koji nije Španac koji je slavio u Barceloni nakon Gastona Gaudia 2002. godine.

Finale:
Kei Nishikori (Jap, 4) - Santiago Giraldo (Kol) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.