Nishikori bez problema protiv Ferrera
Foto: EPA

Trijumf Japanca

Nishikori bez problema protiv Ferrera

M. Šljivak

Japanac Kei Nishikori plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Madridu. Osmi igrač svijeta pobijedio je danas Španca Davida Ferrera s 2:0, po setovima 6:4 i 6:3.

Iako je Ferrer poznat kao izuzetan igrač na šljaci, Nishikori je trenutno bolji teniser i zasluženo je slavio u ovom meču.

Žestoko je Japanac ušao u meč. S dva oduzeta servisa je došao do vodstva od 4:1, a iako se Ferrer uspio vratiti do 4:3, do preokreta nije mogao i Nishikori je osvojio prvi set sa 6:4.

Bez većih problema je japanski teniser dobio i drugi set. U petom gemu je došao do breaka, lagano je dobijao poene na svoj servis, a meč je završio još jednim oduzetim servisom u devetom gemu za osvajanje drugog seta sa 6:3 i pobjedu od 2:0.

Nishikori će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela Feliciano Lopez - Novak Đoković.

ATP Madrid, osmina finala:

Nishikori - Ferrer 2:0 (6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi