Nishikori bolji od Murraya u prvom kolu Londona

Odigran prvi duel prvog kola grupe B završnog Mastersa

Nishikori bolji od Murraya u prvom kolu Londona

Peti nosilac Kei Nishikori slavio je u prvom kolu grupe B završnog turnira u Londonu protiv Andyja Murraya rezultatom 2:0. 

Prvi set bolje je otvorio Murray. Škot je u petom gemu prvog seta došao do breaka, ali je već u narednom gemu Japanac vratio izgubljeni servis. Nishikori je u desetom gemu prvog seta došao do breaka i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4. 

Nishikori je mnogo bolje otvorio drugi set. Japanac je došao do breaka u drugom gemu i držao prednost sve do sedmog gema drugog seta, a onda se vratio Murray. Ipak Nishikori je došao do trijumfa, a opet je ključni bio deseti gem. 

ATP, London, grupa B, 1. kolo: 

Nishikori - Murray 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije