Nishikori i Andujar u finalu Barcelone

ATP turnir u prijestolnici Katalonije

Nishikori i Andujar u finalu Barcelone

Japanski teniser Kei Nishikori osigurao je nastup u finalu ATP turnira u Barceloni nakon što je u polufinalu savladao slovačkog tenisera Martina Klizana s 2:0 u setovima, a rezultat po setovima glasio je 6:1 i 6:2.

Nishikori koji brani titulu u katalonskoj prijestolnici igrat će u finalu protiv Pabla Andujara koji je u drugom polufinalnom meču savladao Davida Ferrera. Andujar je imao mnogo teži posao u odnosu na svog protivnika u finalu.

Prvi set je Andujar osvojio tek nakon tie-breaka u kojem je slavio s 8:6, dok je u drugom periodu trijumfovao s 6:3 za konačnih i zasluženih 2:0.

Turnir u Barceloni igra se za nagradni fond od 2,26 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.