Nishikori jedva protiv Verdasca, dalje ide i Gasquet

Prošli u osminu finala

Nishikori jedva protiv Verdasca, dalje ide i Gasquet

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon današnje pobjede protiv Španca Fernanda Verdasca i to nakon pet setova.

Nishikori je sigurno otvorio meč te je zahvaljujući dva brejka prednosti uzeo prvi set rezultatom 6:3. Nastavak meča donio je također dobru igru Japanca koji je u drugoim setu napravio tri brejka i pretrpio dva za pobjedu 6:4.

Od tog trenutka Verdasco je počeo da igra sve bolje pa mu je treći set pripao rezultatom 6:3 nakon što je čak tri puta napravio brejk te samo jednom bio nesiguran na svoj servis. Španac sjajno otvara i četvrti set te veoma brzo dolazi do vodstva od 4:1. Do kraja je napravio još jedan brejk i slavio 6:2 pa se ušlo u odlučujući set.

Tamo se ipak bolje snašao 6. nosilac Kei Nishikori koji je napravio jedan brejk što mu je bilo dovoljno za trijumf 6:4.

U sljedećoj rundi igrat će protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je danas slavio protiv Australca Nicka Kyrgiosa i to 3:0 u setovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi