Nishikori lako do pobjede nad Wawrinkom
Foto: EPA

Završni turnir u Londonu

Nishikori lako do pobjede nad Wawrinkom

Kei Nishikori je u prvom kolu grupe 'John McEnroe' na završnom ATP turniru u Londonu bez većih problema savladao Stana Wawrinku sa 2:0 u setovima.

U prvom setu su dvojica tenisera čuvala svoj servis sve do petog gema kada je Nishikori iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 3:2. Potom je do kraja seta napravio još jedan brejk i sigurno poveo sa 1:0 (6:2).

U drugom setu slična situacija na terenu. Japanac je svoj prvi brejk ponovo napravio u petom gemu, a zatim je to ponovo učinio u posljednjem, devetom i tako osvojio drugi set sa 6:3

Pored Nishikorija i Wawrinke u ovoj grupi nalaze se Murray i Čilić, koji će svoj meč odigrati večeras.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi