Nishikori opet bolji od Federera,  Novak u polufinalu

Japanac zaustavio Federera

Nishikori opet bolji od Federera, Novak u polufinalu

Kei Nishikori je dugo vremena nosio epitet onoga koji dolazi, koji bi u budučnosti morao nešto napraviti. Do sada je u karijeri osvojio četiri turnira, pobjedio je i Federera, međutim možemo reći da je ulazak u polufinale Miamija, možda i navrijedniji rezultat u karijeri za mladog Japanca.

U četvrtfinalu je Nishikori nakon dva sata i osam minuta igre pobjedio Rogera Federera 3-6 7-5 6-4.
Drugi put u karijeri zaredom  nakon što je slavio na madridskoj zemlji prošle sezone, također u tri seta.
Japan je imao 65 posto prvog servisa, na prvom je osvojio 64 posto poena, na drugom 48. Ukupno je imao 12 break lopti, iskoristio je pet.

Federer je bio blizu što se tiče statistike, imao je jedan break manje, ali i manje break prilika. U prvom setu je dva puta stigao do breaka, Nishikori je stigao sa 4-1 na 4-3, ali je izgubio naredna dva. Iamo je Roger i break prednosti u drugom, 4-3 i svoj servis, ali je Kei vratio izgubljeni servis. U nastavku Japanac nije izgubio niti jedan poen u dva servis gema, kod 6-5 je iskoristio drugu set loptu. Na kraju je odluka pala u desetom gemu trećeg, Nishikori je iskoristio svju treću meč loptu.

Nishikori će u polufinalu igrati protiv drugog nositelja, Novaka Đokovića, koji je ranije izbacio Andyja Murraya sa 7-5, 6-3. Novak je uzvratio Murrayu za poraz u finalu Wimbledona, relativno lako. U prvom setu je Novak sa jednim breakom stigao do seta, u kojem je drugi teniser svijeta bio na 83 posto prvog servisa.

Murray je imao samo jednu break loptu, kod 5-6. U drugom setu je Novaku pao postotak prvog servisa, Murray je vratio break zaostatka, ali je Novak sa trećim za 5-3 zaključio priču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.