Nishikori predao Čiliću, Querrey u strašnoj formi
Foto: EPA

Osmina finala Wimbledona

Nishikori predao Čiliću, Querrey u strašnoj formi

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon što mu je Kei Nishikori predao meč zbog povrede.

Čilić je u prvom setu trijumfovao sa 6:1, da bi mu Japanac predao pri rezultatu 5:1 u drugom setu. Čilić je tako treću godinu zaredom osigurao mjesto u četvrtfinalu, gdje će se sastati sa Federerom.

Američki teniser Sam Querrey potvrdio je da se nalazi u fantastičnoj formi. Nakon što je u prošlom kolu senzacionalno savladao Đokovića sa 3:1, danas je bez izgubljenog seta trijumfovao nad Mahutom.

Querrey je u prvom setu slavio sa 6:4, da bi drugi osvojio nakon tie-breaka (7:5). Posljednji, treći set je ponovo pripao Querreyju i to rezultatom 6:4. Njegov naredni protivnik će biti pobjednik duela između Goffina i Raonića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije