Nishikori preokretom do polufinala

Ponovo u završnici turnira

Nishikori preokretom do polufinala

Kei Nishikori došao je do još jedne pobjede nad Nickom Kyrgiosom. Japanac je u četvrtfinalu turnira u Madridu savladao mladog Australijanca rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 6:3), pa će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv pobjednika duela Đoković - Raonić.

Prvi i drugi set riješeni su u taj-brejku. Prvi je pripao Kyrgiosu rezultatom 8:6, da bi se Nishikori revanširao u narednom (7:1).

U odlučujućem setu puno bolje se snašao japanski teniser. Nakon izjednačene igre u prva dva gema, šesti teniser svijeta je ubacio u brzinu više, te je sjajnom igrom u nastavku potpuno nadigrao rivala. U četvrtom gemu Nishikori pravi brejk, a potom rutinski privodi susret kraju. 

Bio je ovo treći međusobni duel ova dva tenisera i treća pobjeda Japanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi