Nishikori rutinski protiv Gasqueta

Japanac u četvrtfinalu Rima

Nishikori rutinski protiv Gasqueta

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Rimu nakon današnje pobjede protiv Francuza Richarda Gasqueta 2:0 u setovima.

Nishikori je opravdao ulogu blagog favorita te je na samom startu meča napravio brejk. Odličnu igru prikazivao je do kraja prvog seta pa je rezultatom 6:1 poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set Nishikori također sjajno otvara te je odmah napravio brejk i poveo sa 3:0. Gasquet se ipak uspio vratiti i izjednačiti na 4:4, ali je Japanac ponovo napravio brejk i set dobio sa 6:4 za konačnih 2:0.

Nishikori će u četvrtfinalu igrati protiv Austrijanca Thiema koji je nešto ranije danas izbacio Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi