Nishikori savladao Thiema, na redu duel sa Đokovićem

Masters u Rimu

Nishikori savladao Thiema, na redu duel sa Đokovićem

Japanac Kei Nishikori plasirao se u polufinale Rima nakon trijumfa nad Dominicom Thiemom (6:3, 7:5).

Šesti teniser svijeta dugo se mučio sa mladim Austrijancem, ali je na kraju ipak uspio da dođe do pobjede i duela sa Novakom Đokovićem.

Nije izgledalo sve tako sjajno po Japanca u prvih nekoliko minuta. Thiem je brejkom u trećem gemu došao do vodstva od 2:1, a potom i do potvrde. Ipak, Nishikori koristi pad u igri rivala, te dva puta uzastopno oduzima servis protivniku i završava prvu dionicu rezultatom 6:3.

U nastavku je viđena lavovska borba sa obje strane. I Nishikori i Thiem imali su po nekoliko brejk lopti, ali su teniseri do rezultata 5:5 zadržali svoj servis.

Međutim, Japanac u 11. gemu pravi brejk bez izgubljenog poena, a nedugo zatim ovjerava plasman u polufinale turnira. 

Tamo neće imati ni malo lak zadatak, pošto će rekete ukrstiti sa Novakom Đokovićem, koji je u spektakularnom meču savladao Španca Rafaela Nadala (7:5, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi