Nishikori se provukao protiv Fogninija
Foto: EPA

ATP Madrid, 2. kolo

Nishikori se provukao protiv Fogninija

M. Šljivak

Šesti igrač svijeta Kei Nishikori prošao je u treće kolo ATP turnira u Madridu. Japanac je danas savladao Italijana Fabija Fogninija s 2:1, po setovima 6:2, 3:6 i 7:5.

Nakon prvog seta činilo se kako će Nishikori lagano doći do prolaska dalje. Japanski teniser je prvi set riješio u svoju korist sa 6:2, ali je Fognini uspio da preokrene meč u svoju korist.

Odigrao je fantastično u ostatku meča. U drugom setu je konstantno prijetio, da bi u osmom gemu oduzeo servis Japancu, te je sigurnim servisom došao do izjednačenja rezultata na 1:1.

Sedmi gem trećeg seta donio je novi break za Fogninija. Došao je do servisa za meč, a Nishikori do break lopte koju je iskoristio za izjednačenje rezultata na 5:5.

Potom je sigurnim servisom došao do 6:5, da bi zatim odigrao fantastičan 12. gem i dobio je treći set sa 7:5 i uz dosta muke je prošao dalje.

ATP Madrid, 2. kolo:

Nishikori - Fognini 2:1 (6:2, 3:6, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi