Nishikori: Sve sam bliži najboljim igračima svijeta

Japanac osjeća napredak

Nishikori: Sve sam bliži najboljim igračima svijeta

Japanski teniser Kei Nishikori je istakao da se kvalitetom polako ali sigurno približava najboljim igračima svijeta.

"Mislim da se približavam vodećoj četvorki na ATP listi: Đokoviću, Federeru, Murrayju i Wawrinki. Žao mi je što nisam uspio osvojiti više titula, ali pobjeđivao sam ih nekoliko puta", rekao je Nishikori i otkrio planove u budućnosti:

"Moj sljedeći cilj je osvajanje Masters ili Grand slam turnira. Nadam se da ću imati dobru sezonu i da ću moći još da im se približim".

Trenutno peti teniser svijeta otkriva da ne osjeća pritisak iz svoje domovine, uprkos tome što je njegova popularnost tamo iz dana u dan sve veća.

"Ne osjećam apsolutno nikakav prisitak iz Japana. Možda je razlog tome taj što živim daleko od kuće? Trudim se ne misliti previše o tim stvarima. Ponekad osjetim pritisak, ali se dobro nosim s njim". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti