Nishikori u četvrtfinalu Tokija bolji od Čilića
FOTO: EPA

Poznati učesnici polufinala

Nishikori u četvrtfinalu Tokija bolji od Čilića

A. Beganović

Hrvatski teniser Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Tokiju.

U četvrfinalu je bolji od Čilića bio japanski teniser Kei Nishikori. Hrvatski teniser je bolje otvorio meč i prvi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:3. Međutim, u naredna dva seta bolji je bio Nishikori (7:5, 6:3), te se na kraju zasluženo plasirao u polufinale.

Nishikori će u polufinalu igrati protiv francuskog tenisera Benoita Pairea, koji je u četvrtfinalu nadigrao Nicka Kyrgiosa (3:6, 6:4, 6:1).

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Stanislas Wawrinka i Gilles Muller. Wawrinka je u četvrtfinalu  u dva seta savladao američkog tenisera Austina Krajiceka (6:3, 6:4), dok je Muller takođe u dva seta bio bolji od Gillesa Sinoma (6:3, 6:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.