Nishikori: Zaista ne znam što se događa, ovo je nevjerovatno
Foto: EPA

Izborio finale US Opena

Nishikori: Zaista ne znam što se događa, ovo je nevjerovatno

E. Škorić

Kei Nishikori je savladao Novaka Đokovića u polufinalu US Opena i tako je postao prvi azijski igrač u finalu nekog Grand Slama.

Nishikori je protiv Đokovića slavio sa 6:4, 1:6, 7:6, 6:3. To je svakako najveći uspjeh u njegovoj karijeri.

“Zaista ne znam šta se događa. Već sam odigrao svoje prvo polufinale na Grand Slamu i to je bilo dovoljno, ali ovo je nevjerovatno”, kazao je Nishikori, dodavši:

“Pobijedio sam prvog tenisera svijeta. Bili su teški uslovi, visoka vlažnost vazduha, ali ustalio sam da igram duge mečeve i uspio sam se plasirati u finale. Novak je igrao agresivno i puno bolje u drugom setu, ali sam uspio ponovo da se skoncentrišem”.

“U Japanu je sada zbog vremenske zone jutro, pa ne znam koliko je ljudi pratilo moj nastup, ali znam da imam veliku podršku od svojih zemljaka”, dodao je sjajni teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti