Njemačka uzela prvo zlato nakon 1998.godine

U konkurenciji stonoteniserki

Njemačka uzela prvo zlato nakon 1998.godine

Njemačka ženska stolnoteniska reprezentacija osvojila je naslov ekipnog prvaka Evrope na EP-u u Beču, Njemice su u finalu nakon gotovo tri i pol sata igre svladale Rumuniju  s 3:1.

Njemačkoj je ovo prvo zlato u ženskoj konkurenciji nakon 1998. godine, a na putu do finala, pobjedile su Austriju u četvrtfinalu, te Češku u polufinalu. U finalnom susretu, Daniela Dodean je osvojila prvi bod za Rumuniju, nakon čega su preokret napravile Ying Han koja je savladala Elizabetu Samaru, nakon ćega je Xiaona Shan nadigrala Bernadette Cynthiju Szocs. Odlučujući treći bod je osvojila Ying Han  koja je u odličnom meču bila bolja od Dodean u pet setova, 9:11, 11:8, 6:11, 11:6 i 11:6.

Rumunke su osvojila treće uzastopno srebro, prethodna dva puta gubila je od Holandije. Do finala Rumunija je eliminisala Ukrajinu, Mađarsku te u polufinalu Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.