Nole bez problema, porazi Wawrinke, Nishikorija i Dimitrova

Iznenađenja u Šangaju

Nole bez problema, porazi Wawrinke, Nishikorija i Dimitrova

Za iznenađenja u drugom kolu velikog ATP turnira u Šangaju pobrinuli su se Jack Sock i Francuzi Giles Simon i Julien Benneteau.

Amerikanac Sock je za eliminaciju Japanca trebao samo jedan jedini break. U prvom setu nije bilo niti jedne break lopte, a onda je Sock iskoristio svoju priliku na 6-5. U nastavku ista stvar na terenu. Jedina break lopta u cijelom meču bila je ona kod vodstva 5-4 Socka u drugom setu. Jedina koju je on i iskoristio.

Benneteau je također slavio u dva seta i to kontra Grigora Dimitrova. Dimitrov je ispustio 3-1 u prvom setu, u drugom je Benneteau sa dva breaka potvrdio prolaz 7-5, 6-3.

Stan Wawrinka je dobio prvi set protiv Gilesa Simona, u trećem je ispustio 2-0, 3-1, na kraju je izgubio u tri seta. Novak Đoković nije imao problema sa Austrijancem Thiemom, baš kao ni Murray u meču sa Poljakom
Janowiczem.

Rezultati 2.kolo:
Andy Murray (VBR, 11) - Jerzy Janowicz (Pol) 7-5, 6-2
Roberto Bautista Agut (Špa, 14) - Vasek Pospisil (Kan) 7-6(1), 6-3, 6-4
Jack Sock (USA) - Kei Nisihikori (Jap, 7) 7-6(5), 6-4
Malek Jaziri (Tun) - Chuhan Wang (Kin) 6-0, 6-4
Julien Benneteau (Fra) - Grigor Dimitrov (Bug, 10) 7-5, 6-3
Tomas Berdych (Cze, 6) - Richard Gasquet (Fra) 6-3, 6-1
Giles Simon (Fra) - Stanislas Wawrinka (Švi, 4) 5-7, 7-5, 6-4
Juan Monaco (Arg) - Milos Raonic (Kan, 8) 5-2 predao Raonic
Mikhail Youzhny (Rus) - Ivan Dodig (Hrv) 7-6(7), 6-7(4), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti