Nova senzacija na US Openu: Čilić "pomeo" Federera
Foto: EPA

Nova senzacija na US Openu: Čilić "pomeo" Federera

A. Beganović

Hrvatski teniser Marin Čilić igrat će u finalu posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena. Naime, u drugom polufinalnom meču Čilić je sa 6:3, 6:4, 6:4 savladao Rogera Federera.

Nakon što je u prvom polufinalnom meču Kei Nishikori senzacionalno pobijedio Novaka Đokovića i u drugom polufinalu viđena je senzacija.

Marin Čilić je odigrao možda i najbolji meč u svojoj karijeri i na kraju je zasluženo savladao najboljeg svjetskog tenisera svih vremena.

Do prvog breaka Čilić je stigao u trećem gemu prvog seta i iz svojih ruku ga nije ispuštao do kraja seta. Na otvaranju drugog seta večeras odlični Čilić oduzima servis Federeru i sjajnom igrom, pogotovo na svoj servis, stečenu prednost je uspio sačuvati za ubjedljivu prednost od 2:0 po setovima.

U trećem setu ista priča, odnosno hrvatski teniser je fenomenalno igrao na svoj servis i čekao je priliku za break, koju je dočekao u sedmom gemu, kada je je ponovo uzeo servis Švicarcu.

Očekivalo se da će Čiliću do kraja meča zadrhtati ruka, odnosno da će imati problema da sačuva break, no stvari su se na terenu dešavale sasvim drugačije.

U posljednjem gemu meča, Čilić je odservirao tri asa i do svog prvog finala Grand Slama stigao je na fenomenalan način. Federeru nije preostalo ništa osim da stisne ruku večeras sjajnom hrvatskom teniseru.

US Open, polufinale:

Čilić - Federer 6:3, 6:4, 6:4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.