Nova senzacija: Vandeweghe izbacila branioca titule

Australian Open, četvrto kolo

Nova senzacija: Vandeweghe izbacila branioca titule

Sedmog dana takmičenja na Australian Openu učešće je završio najbolji igrač svijeta Andy Murray, a za najveću senzaciju u ženskoj konkurenciji pobrinula se Amerikanka Coco Vandeweghe.

Ona je za samo 70 minuta igre savladala prvu na WTA listi i branioca titule Njemicu Angelique Kerber sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

U prvom setu ravopravna borba vođena je do rezultata 2:2, a onda je Amerikanka vezala četiri gema i došla do vodstva u setovima. 

Na startu druge dionice Kerber je uspjela da uhvati ritam i povede sa 3:1, ali je uslijedio neshatljiv pad u igri Njemice, što je 35. na WTA listi iskusno koristila i sa dva vezana brejka obezbijedila plasman u četvrtfinale.

Tamo je čeka Španjolka Garbine Muguruza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi