"Novak je bio odličan, a ja nisam starac kao što mislite"

Federer nije mnogo razočaran porazom

"Novak je bio odličan, a ja nisam starac kao što mislite"

Švicarski teniser Roger Federer danas je izgubio u polufinalu Australian Opena od Novaka Đokovića 3:1 u setovima.

Bio je ovo već četvrti u nizu poraza Švicarca od Srbina na Grand Slamu, ali Roger na konferenciji za novinare nakon meča nije djelovao mnogo uznemireno.

On je iskoristio priliku da pohvali igru Novaka kazavši da mu se veoma teško suprostaviti kada igra tako dobro kao što je to uradio danas.

"Vidio sam Novaka i ranije da igra ovako dobro kao u prva dva seta ovog meča. Teško ga je dobiti kada tako igra. On zaista nevjerovatno dobro vraća servis. Kada igra tako, logično je da dva seta prođu jako brzo. Ipak, uspio sam zaigrati nešto bolje u nastavku, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Roger.

On je također komentarisao i činjenicu da u posljednje vrijeme ne uspjeva izaći na kraj sa Novakom.

"Veoma je teško kada Novak dobije prvi set. On je prvi reket svijeta i u posljednje vrijeme ima mnogo samopouzdanja. Da je danas bila takva situacija, mogao sam izdržati pet ili šest sati tenisa protiv njega. Nisam star, kao što mnogi mislite", poručio je treći reket svijeta.

On je dodao da mu je svejedno je li set izgubio sa 7:6 ili 6:1 te je poručio da je imao potpuno druge zamisli za ovaj meč, ali da to nije mogao pokazati na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti