Novak Đoković bez borbe u polufinalu

Tomić predao prije meča

Novak Đoković bez borbe u polufinalu

Prvi reket svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Indian Wellsu i to bez borbe, pošto je Bernard Tomić odustao prije početka meča.

Ova dvojica tenisera do sada su se srela tri puta i sva tri navrata pobijedio je Đoković, a srbijanski teniser je dva puta slavio bez izgubljenog seta, dok mu je na Wimbledonu 2011. godine Tomić uspio “otkinuti” jedan set.

Prava je šteta što je Tomić odustao jer je u 2015. godini od đest turnira na kojima je nastupa na pet uspio osigurati nastup u četvrfinalu, dok je na Australian Openu takmičenje završio u četvrtom kolu. 



"Imao sam snažne bolove u leđima i glavobolju. Moraću da idem na operaciju u narednih nekoliko nedelja", rekao je Tomić koji je tokom cijele sedmice nosio kinezi trake na svojim leđima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.