Novak Đoković bez problema u četvrtfinale Wimbledona
Foto: EPA

Mannarino nedostojan rival

Novak Đoković bez problema u četvrtfinale Wimbledona

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković lako se plasirao u četvrtfinale Wimbledona.

Očekivano, Đoković je kao veliki favorit u tri seta (6:2, 7:6, 6:4) savladao Adriena Mannarina i pridružio se Tomašu Berdychu u četvrfinalu. Dakle, Čeh je naredni rival Novaku, koji želi otići dokraja i osvojiti novu GS titulu, četvrtu u Londonu.

Đoković je sigurno otvorio meč i poveo sa 3:0 uz brejk u drugom gemu, da bi brejkom u osmom gemu skratio prvi set i došao do 6:2. 

Novak je poveo s 3:0 i u drugom setu, ali je Mannarino uspio da vrati izgubljenu prednost servisa sedmom gemu, potom je Francuz u taj-brejku vodio 4:2, ali je na kraju četvrti igrač svijeta došao do novog seta.

U trećem gemu trećeg seta novi brejk Đokovića i tu je već bilo jasno da Mannarino ne može dalje od osmine finala. 

Đokovića već sutra očekuje susret protiv Berdycha, a u ostalim mečevima osmine finala sastaju se Gilles Muller i Marin Čilič, Andy Murray i Sam Querrey, te Miloš Raonić i Roger Federer. 

Wimbledon, osmina finala:

Đoković - Mannarino 6:2, 7:6, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi