Novak Đoković ispisao nove stranice historije

Pobjedom protiv Wawrinke

Novak Đoković ispisao nove stranice historije

Svjetski teniser broj jedan Novak Đoković pojedom protiv Wawrinke nastavio je pisati historiju tenisa.

Srbijanski teniser se tako plasirao u svoje 15. Grand slam finale čime se na vječnoj listi izjednačio na osmoj poziciji sa Andreom Agassijem, Bilom Tildenom, Royom Emersonom i Jimmyjem Connorsom. Na listi, naravno, prednjači Roger Federer sa 25 Grand slam finala ispred Nadala koji ih ima 20.

Osim toga, Đoković je protiv Wawrinke ostvario svoju 49. pobjedu na Australian Openu i po tom segmentu je sada treći najbolji u historiji isprd Ivana Lendla i Andrea Agassija. Ispred njega su samo Šveđanin Stefan Edberg i neprikosnoveni Švicarac Roger Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti