Novak Đoković optužen za namještanje meča
Foto: EPA

Optužbe na račun Đokovića

Novak Đoković optužen za namještanje meča

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković optužen je za namještanje meča.

Italijanski i francuski mediji objavili su kako je srbijanski teniser 2007. godine namjerno izgubio meč protiv Francuza Fabirece Santoroa.

Tada je Nole izgubio na Mastersu u Parizu sa 2:0 (6:3, 6:2), a danas je suočen s teškim optužbama.

Oglasio se naravno i Đoković...

"Uvijek će biti takvih optužbi, pogotovo ovih dana kada se priča o namještanju. Ništa drugo nemam reći. Sve što sam mislio rekao sam prije nekoliko dana i sve dok neko ne izađe sa čvrstim dokazima za mene su sve to nagađanja", rekao je Đoković, te je dodao:

"Izgubio sam taj meč, ali nije mi jasno radite li priču o tom meču ili pokušavate iskopati bilo što o porazima vrhunskim tenisera u ranim fazama turnira. To je jednostavno apsurdno. Ispada da svatko može izmisliti što god hoće o bilo kojem porazu top tenisera. To je ono što želim reći. Mislim da za tako nešto ne postoje nikakvi dokazi, niti jedna jedina činjenica. To su samo špekulacije. Tako da u svemu tome ne vidim nikakvu priču", istakao je Nole.

U narednim danima se očekuje još mnoštvo optužbi na račun vrhunskih svjetskih tenisera, a očekuju se i zvanična imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi