Novak Đoković stao u odbranu Marina Čilića
FOTO: EPA

Hrvatski teniser pao bez ispaljenog metka

Novak Đoković stao u odbranu Marina Čilića

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u polufinalu US Opena očitao je lekciju iz tenisa hrvatskom teniseru i prošlogodišnjem osvajaču posljednjeg Grand Slama, Marinu Čiliću.

Đoković je slavio sa ubjedljivih 6:0, 6:1 i 6:2, a odmah nakon meča istakao je da Čilić zaslužuje aplauze jer je igrao povrijeđen.

"Želim reći onima koji ne znaju ili nisu primjetili, da je Marin imao problema sa povredom skočnog zgloba i to se moglo vidjeti u njegovom kretanju. No, bio je dovoljno hrabar da izađe na teren i odigra meč. Zbog toga zaslužuje aplauze", istakao je Đoković.

"Teško je igrati kada protivnik nije 100% u meču, ali uspio sam biti koncetrisan od samog početka meča. Ponosan sam i želim se zahvaliti mom timu i porodici. Nisam baš uspješan na US Openu, dobio sam jedno od pet finala. No, igram trenutno najbolji tenis od 2007. godine kada sam se plasirao u prvo finale. Radujem se novom meču za trofej i mogu obećati da ću dati svoj makimum. Rezultat ne mogu predvidjeti, ali daću sve od sebe", dodao je Đoković.

Podsjetimo, najbolji svjetski teniser u finalu će igrati protiv Rogera Federera koji je u drugom polufinalnom meču sa maksimalnih 3:0 po setovima nadigrao Stanislasa Wawrinku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.