Novak ostvario 28. pobjedu zaredom u Kini

Bez problema za Novaka i Rogera

Novak ostvario 28. pobjedu zaredom u Kini

Novak Đoković i Roger Federer nisu imali previše posla u današnjim mečevima četvrtfinala na ATP turniru u Šangaju. Obojica su plasman u polufinale izborila u dva seta protiv Davida Ferrera odnosno Juliena Benneteaua.

Protiv Ferrera je Novak odmah na startu uzeo servis svom protivniku, a onda se malo namučio prije nego što je iskoristio set loptu u desetom gemu. U tom gemu prvo je Đoković imao tri set lopte, nakon toga Ferrer dvije da se vrati u meč, pa je Đoković iskoristio četvrtu za 6-4. U drugom setu isti scenarij. Odmah na početku je Đoković krenuo sa 2-0, a prolaz u polufinale je potvrdio trećim breakom za 5-2. Ovo je bila 28. uzastopna pobjeda Đokovića na turniru u Kini.

Francuz Benneteau je čuvao svoj servis do tie break prvog seta u kojem je Federer sa 2-3 došao na 6-3. Iskoristio je Švicarac drugu set loptu i do kraja nije više izgubio niti gema. Na nuli je ostao i Tomas Berdych u trećem setu protiv Gilesa Simona, dok je Feliciano Lopez zaustavio Mikhaila Youzhnog nakon što je Rus dobio prvi set. Youzhny je imao i 4-2 u drugom, ali je izgubio četiri gema u nizu.

Rezultati četvrtfinala:
Roger Federer (Švi, 3) - Julien Benneteau (Fra) 7-6 (4), 6-0
Novak Đoković (Srb, 1) - David Ferrer (Špa, 5) 6-4, 6-2
Feliciano Lopez (Špa) - Mikhail Youzhny (Rus) 5-7, 6-4, 6-4
Gilles Simon (Fra) - Tomas Berdych (Češ, 6) 7-6 (4), 4-6, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.