Novak prvi do 100 miliona: Novac mi ništa ne znači
Foto: EPA

Prvi teniser u povijesti sa zaradom od 100 miliona dolara

Novak prvi do 100 miliona: Novac mi ništa ne znači

M. Šljivak

Novak Đoković postao je prvi teniser u povijesti koji je od turnira zaradio 100 miliona dolara.

Đoković je do ovog ostvarenja stigao plasmanom u četvrtfinale Roland Garrosa, te je prešao magičnu cifru od 100 miliona dolara.

Sa dosadašnjom zaradom od ovogodišnjeg turnira u Parizu, stigao je do brojke 100.002.655 dolara i tako je postao prvi teniser u povijesti koji je došao do ovolike zarade.

Iza sebe je Nole ostavio legendarnog Rogera Federera koji ima zaradu od 98 miliona dolara, a treći je Rafael Nadal sa zaradom od preko 78 miliona dolara.

Ipak, Novak je priznao da mu novac ništa ne znači...

"Novac mi ne znači ništa. Svoj život ne gledam kroz novac i ne obraćam pažnju kada se potenciraju zarade od turnira. Neprijatno mi je da govorim o tolikom novcu, a prosječna plata u Srbiji je 200-300 eura", rekao je Đoković.

Novak će dodatno povećati zaradu eventualnim osvajanjem Roland Garrosa, a s obzirom da ga čeka još nekoliko godina vrhunskog tenisa, očekuje ga sigurno i dodatno povećanje iznosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti