Novak siguran i uz povredu ramena, Čilić prošao Berdycha

Đoković nezgodno pao na rame, ipak nije povrijeđen

Novak siguran i uz povredu ramena, Čilić prošao Berdycha

Novak Đoković je prema očekivanju izborio plasman u osminu finala Wimbledona. U tri seta je prošao Francuza Gillesa Simona 6-4, 6-2, 6-4. Najvažniji trenutak meča se dogodio trećeg seta kada je Novak pao na lijevo rame.

Grimasa na licu je govorila sve, povreda je bila jako neugodna. Tražio je medicinski time-out, nakon čega je nastavio i priveo meč kraju. Nakon meča je Đoković odradio ultrazvuk koji je pokazao kako nema povrede ramena.

" Za sada je sve dobro, ne postoji indikacija da se nešto slomilo. Mišići oko ramena su zategnutiji, osjećam malu bol. Ipak to ne bi trebalo predstavljati problem za nastavak turnira " izjavio je Novak Đoković. Njegov naredni protivnik je Jo-Wilfried Tsonga. Marin Čilić i Tomas Berdych su poprilično kasno izašli na teren, na kraju su završili meč nekih 10 minuta prije 22 sata po lokalnom vremenu. Skoro po mraku. Meč je trajao dva sata i 53 minute, Marin je slavio 7-6(5), 6-4, 7-6(6), što je svakako kvalitetan rezultat na travi kontra Berdycha. Čilić je vodio 3-0, set je dobio u tie breaku 7-5. Na početku drugog je stigao do prednosti 3-1, do kraja seta je sačuvao. U trećem je opet odlučivao tie break, Marin je iskoristio drugu meč loptu za 8-6.
Alexandr Dolgopolov je dovukao Grigora Dimitrova do petog seta, ali za nešto više nije imao snage.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.