"Novak treba da se ugleda na Federera"

Obradović vjeruje u srbijanskog asa

"Novak treba da se ugleda na Federera"

Bivši selektor Davis Cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović se nada da će Novak Đoković konačno uhvatiti pravi ritam i vratiti na prvo mjesto ATP liste.

Obradović je izjavio da bi poneki koristan savjet Novak mogao da dobije od Rogera Federera.

"Ako je Švajcarac u 36. godini uspio da se vrati u Top 10 igrača i osvoji Australian Open, ne vidim razlog zbog kojeg Novak ne bi mogao ponovo da bude najbolji na svijetu. Možda bi Đokoviću bilo korisno da razgovara sa Švajcarcem. Poznaju se dugo i prijatelji su, pa Roger sigurno može da mu da koristan savjet", rekao je  Obradović za "Alo!".

Novak je ove sezone osvojio samo jedan turnir (Doha), a doživio je nekoliko iznenađujućih poraza. U drugom kolu Australian Opena zaustavljen je od Denisa Istomina, dva puta je gubio od Nicka Kyrgiosa, dok je u četvrtfinalu Monte Carlu poražen od Davida Goffina.

"Želim mu od srca da se vrati na stare staze uspjeha, a za to je potrebno da ponovo ima rutinu na treningu kao nekada. Sve je do njega i njegovog tima. Veliki problem ima što su svi igrači posebno motivisani protiv njega. Čak i taj Goffin želi da bude u osam najboljih na kraju sezone kako bi se plasirao na završni masters u Londonu, pa je igrao najbolji tenis u životu protiv Đokovića. S druge strane, naš as jeste motivisan, ali mi se na trenutke čini da mu se motivi pomjeraju. Ne pruža maksimum, dolazi do pada servisa i elemenata u igri kod kojih nikada ranije nije imao problem", zaključio je Obradović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi