Novakova čarobna sezona u jednom klipu

Srbin odigrao sezonu za historiju

Novakova čarobna sezona u jednom klipu

Novak Đoković je ove sezone svojim izdanjima impresionirao sve ljubitelje tenisa, ali i sporta općenito.

Prvi reket svijeta je osvojio tri Grand Slam turnira, rekordnih šest mastersa, jedan turnir iz serije 500 i Završni masters u Londonu. Mogao je kompletirati i sva četiri velika turnira u sezoni da Stan Wawrinka nije imao fantastičan turnir na Rolnad Garrosu.

Nevjerovatno zvuči podatak da je igrao finala na 15 uzastopnih turnira, a da je u cijeloj sezoni izgubio samo jedan meč prije finala i to na prvom turniru u Dohi protiv Karlovića. 

Trenutno ima 10 Grand Slam turnira u karijeri, a rekorder je Roger Federer sa 17. Mnogi stručnjaci smatraju da bi on mogao biti taj koji će uskoro oboriti ovaj rekord Švicarca i postati igrač sa najviše Grand Slam naslova. Uvjerljivo je prvi na ATP listi i pitanje je da li će ga uskoro neko stići.

Nevjerovatnu sezonu Srbina možete pogledati u jednom video klipu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.