Novi Džumhurov trener - čovjek koji je učio najveće!

Džumhur ima novog trenera

Novi Džumhurov trener - čovjek koji je učio najveće!

Dž. Mrakić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur naredne sedmice naći će se na Alphen Challengeru u Holandiji.

Trenutno 98. igrač svijeta prvi je nosilac turnira, a ukoliko opravda ulogu favorita i osvoji turnir, trebao bi se znatno približiti svom rankingu karijere. Inače, Džumhur je primio dosta negativnih kritika na račun svojih partija u zadnje vrijeme, međutim ne trebamo tako lako zaboravljati da se radi o prvoj osobi pod bh. zastavom koja je ušla u 100 najboljih tenisera svijeta.

Sarajlija od februara ove godine to odabrano društvo najboljih nije napuštao i tu se nalazi već 24 sedmice zaredom.

Vjerujemo da uskoro slijedi igra „starog“ Džumija, pogotovo kada smo došli do informacije da ga već nekoliko mjeseci trenira – Alberto Castellani!

Castellani je trenirao renomirane tenisere poput Janka Tipsarevića, Marc Roseta i Ive Karlovića, čiju je igru doveo do samog vrha svjetskog tenisa. Inače, talijansko-bosanska kombinacija se pokazuje znatno uspješnom ove godine.

Nakon što je Gianni Ghidini doveo Amela Tuka do samog vrha kraljice sportova, ne sumnjamo da će isto i Castellani pokušati učiniti s našim Džumhurom. Samo naprijed.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.