Novi Grad i Vitez novi prvoligaši

Stoni tenis

Novi Grad i Vitez novi prvoligaši

M. Skaka

U subotu su u Brčkom održane kvalifikacije za popunu Prve „A“ stonoteniske lige BiH. Učestvovalo je 5 ekipa i to: Novi Grad - Sarajevo, Vitez, Rotacija-Spin, Brotnjo i domačin Brka 2007.

Prvo mjesto osvolila je ekipa Novog Grada iz Sarajeva koja je pobijedila ekipu Viteza sa 3:2. Ove dvije ekipe su stekle pravo nastupa u Prvoj „A“ ligi Bih za narednu sezonu 2009/2010.

Za Novi Grad nastupili su Ferhatović Mustafa, Kapetanović Dino, Marinić Damir, Ramezić Alija pod rukovodstvom trenera  Kapetanović Midhat.

Za Vitez najzaslužniji što su se plasirali u Prvu „A“ ligu su Šehić Adnan, Rizvanović Admir. Mrehić Muamer sa trenerom Seadom Šehićem.
Tehnički organizator bila je ekipa Brke 2007.

Održan otvoreni turnir za subkadete i subkadetkinje

U subotu je u Prijedoru je održan I Otvoreni turnir za subkadete i subkadetkinje. Najviše uspjeha imali su Muharemagić Adis iz Tuzle i Šehić Elda iz Sarajevskog Željezničara. Učestvovalo je prekko 50 takmičara.

Top 12 za mlađe kadete i kadetkinje

Ilijaš je u nedelju bio domačin TOP-12 za mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Prikazan je odličan stoni tenis. Na kraju takmičenja najviše uspjeha imali su domaćini iz Ilijaša Muratović Hariz i Salihoović Dženita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti