Novi porazi naših reprezentacija na Svjetskom prvenstvu

Ovaj put bolje Kanada i Portoriko

Novi porazi naših reprezentacija na Svjetskom prvenstvu

Nove poraze upisale su naše stonoteniske reprezentacije na SVjetskom prvenstvu u Tokyu. Stonotenisiri opet 2:3, ovaj put od Kanade, dok je stonoteniske stradale u susretu sa Portorikom 0:3.

Protiv Kanade su bili možda čak i bliže pobjedi nego dan ranije u duelu sa Belgijom. Pierre-Luc Theriault je u četiri seta dobio Armina Aličića, nakon čega je Admir Duranspahić uzvratio preko Andre Hoa također 3-1.
Edin Konjić igrao pet setova sa Xavierom Therienom, peti je otišao na strani Kanađanina 11-7.

Duranspahić je i u četvrtom svom nastupu bio siguran, pa je opet Armin Aličić igrao presudni, peti singl. Naš teniser je dobio prvi set 11-5, naredna tri je izgubio 8-11, 9-11 i 6-11. Danas će naši stonoteniseri igrati još jedan meč, protiv Indonezije.

Stonoteniserki su još uvijek na nuli. Emina Hadžiahmetović je u prvom singlu izgubila 2-3, Carelyn Cordero je dobila pet set nakon velike borbe 16-14. U preostala dva singla, Belma Bušatlić i Miljana Antonić su stigle tek do jednog seta koji je osvojila Belma kontra Adriane Diaz. Narednih protivnik naše selekcije je Švicarska.     

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.