Novi rekord Novaka Đokovića

Ništa novo

Novi rekord Novaka Đokovića

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sinoć je došao do plasmana u osminu finala US Opena, ali i do 225. trijumfa na Grand Slamovima.

Đoković je na taj način preskočio slavnog Andre Agassija i sada se nalazi na trećem mjestu vječne liste po broju pobjeda na prestižnim turnirima.

Ispred srbijanskog tenisera su Jimmy Connors (233) i Roger Federer (307). 

U TOP 10 smjestili su se još Ivan Lendl (222), Pete Sampras (203), Rafael Nadal (203), Stefan Edberg (178), Andy Murray (174) i John McEnroe (167).

Novak je takođe uspio i da obori jedan zanimljiv rekord star 40 godina.

Prvom reketu svijeta bila su potrebna samo 42 gema kako bi stigao do osmine finala posljednjeg Grand Slama.

Srbijanski teniser je u prvom kolu savladao Poljaka Jerzya Janowicza (6:3, 5:7, 6:2, 6:1), dok u drugoj rundi i nije izlazio na teren jer mu je Čeh Jiri Vesely predao meč zbog povrede.

U trećem kolu Đoković je odigrao samo šest gemova, a ovaj put meč mu je predao Rus Mikhail Youzhny.

Napomenimo da su prethodni rekord držali Stan Smith i Wojtek Fibak sa po 45 odigranih gemova u prva tri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije