Novi udarac za Federera: Propušta Roland Garros?

Švicarski teniser ima problema s povredom

Novi udarac za Federera: Propušta Roland Garros?

E. Čaušević

Švicarski tereniser Roger Federer po drugi put u svojoj karijeri mogao bi propustiti igranje na Roland Garrosu.

Već nekoliko dana dosta se govori o tome da će Federer zbog povrede leđa biti primoran da propusti drugi Grand Slam turnir u sezoni. Federer se već nekoliko mjeseci muči sa povredom, a čini se da će zbog toga propustiti ovogodišnji Roland Garros.

"Konačnu odluku donijet ću nakon treninga. Ukoliko ne budem mogao maksimalno trenirati onda znam da nisam spreman da igram u Parizu. Ne želim da pod svaku cijenu igram na turniru ako ne mogu igrati najbolje i ostvariti napažen rezultat", rekao je Federer.

Švicarski tereniser danas bi trebao donijeti svoju konačnu odluku oko nastupa na Roland Garrosu, a švicarski mediji već uveliko pišu o tome da on neće igrati u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti