''Nula'' u Buenos Airesu, Česi sigurni

Nakon prvog dana četvrtfinala

''Nula'' u Buenos Airesu, Česi sigurni

M. Maksimović

Iako oslabljena neigranjem Tomasa Berdycha, reprezentacija Češke je već nakon prvog dana ostvarila zacrtano u Astani. Jan Hajak i Lukas Rosol su se pobrinuli za maksimalnih 2:0. 

Jan Hajek je daleko lakše nego što se očekivalo sredio Mikhaila Kukushkina u tri seta. Kukushkin je u cijelom meču imao samo jednu break loptu, Hajek osam. Meč je potrajao sat i 48 minuta, Kukushkin je uhvatio tek devet gemova.

 

Wimbledonska senzacija iz 2012.godine, Lukas Rosol je ipak imao nešto više posla. Andrey Golubev je dobio prvi set, četvrti je odlučen u tie breaku, 8-6. Kazahstan je dočekao Češku na zemljanoj podlozi, nakon prvog dana se ispostavilo kako je to čini se bio pogrešan izbor. 

 

U Buenos Airesu je zemlja logičan izbor, ali Francuzi imaju svoje adute. Tsonga je nakon skoro četiri sate igre pobjedio Carlosa Berlocqa 3-2. Omjer winnera je bio na strani Tsonge (68-40), omjer forehand winnera također (47-21). Break iz trećeg gema, Tsonga je udvostručio u sedmom za čistih 6-2 u petom setu.

 

Giles Simon je protiv Juana Monaca sa 1-4, došao na  5-4, imao je 6-5, Monaco je napravio 5-0 u tie breaku. Do drugog seta je Simon došao daleko lakše, u trećem je bio dovoljan break sa otvaranja.

 

Svjetska grupa četvrtfinale:

Kazahstan - Češka 0:2

Argentina - Francuska 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.