Nula u Londonu, Srbija gubi 2:0 u Buenos Airesu

Očekivani rezultati prvog dana

Nula u Londonu, Srbija gubi 2:0 u Buenos Airesu

Nakon što su Kazahstanci šokirali Australce ostatak prvog dana četvrfinalnih dvoboja je protekao prema očekivanju. U derbiju Velika Britanija - Francuska sve je otvoreno i kako stvari stoje moglo bi biti neizvjesno do kraja.

Simon je u tri seta dobio Warda koji je uhvatio devet gemova. Andy Murray je dugo lomio Tsongu, prva dva seta su bila neizvjesna, 7-5, 7-6(10), nakon čega je Tsonga tražio pomoć doktora, očito je imao problema sa povredom. U trećem nije bilo dileme, završilo je  6-3.

U Buenos Airesu Argentina ima velikih 2-0 protiv Srbije i vrlo je blizu polufinala. Krajinović nije imao šanse protiv Mayera, dok je Troicki ispustio velikih 2-0 u setovima protiv Delbonisa. Argentinac je uzeo naredna tri 6-4 6-4 6-2.

Belgija je također velikog uspjeha. Darcis je nadigrao Dancevica 3-6, 6-1, 7-5, 6-3, nakon čega je Goffin bez problema izborio drugi bod. Frank Peliwo se zaustavio na deset osvojenih gemova.

Rezultati četvrtfinala:
Velika Britanija - Francuska 1:1
Argentina - Srbija 2:0
Australija - Kazahstan 0:2
Belgija - Kanada 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti