Obradović: Važno je da povedemo 1:0

Novak igra prvi protiv Stepaneka

Obradović: Važno je da povedemo 1:0

Šanse reprezentacije Češke u velikom finalu naglo su porasle nakon što je Janko Tipsarević odustao od nastupa. Međutim i dalje protiv sebe imaju Novaka Đokovića koji nije izgubio meč od finala US Opena. Novak je u odličnoj formi, ali sigurno i umoran s obzirom da je kraj sezone.

Sada bi u Beogradu Novak morao sam da vuče selekciju Srbije, gotovo sigurno će odigrati dva meča u tri ili više setova, ali ostaje pitanje parova. Bezbroj puta je meč parova znao biti taj presudni.

"U Davis Cupu je svaki meč težak, neizvjestan. Dobro je što Novak igra prvi meč i očekujemo da uz pomoć navijača povedemo 1:0. Što se tiče igre parova razmatramo sve opcije, Novak je umoran odigrao je puno mečeva, ali ovo je velika prilika da osvojimo Davis Cup i to je ono što nas gura naprijed", izjavio je Bogdan Obradović selektor DC reprezentacije Srbije.

Obradović je za subotu najavio par Bozoljac/Zimonjić, dok je Vladimir Safarik izabrao Rosola i Hajeka. Česi su stalno kombinovali u igri parova, protiv Švicarske su igrali Bedrych i Rosol, Hajek i Stepanek u duelu sa Kazahstanom i na kraju u polufinalu kontra Argentine Stepanek i Berdych. Berdych i Stepanek su zajedno odradili 14 mečeva u paru i imaju sjajan omjer 13-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.