Očajni Becker našao način da dođe do novca
Foto: EPA

Pao na niske grane

Očajni Becker našao način da dođe do novca

Piše: A. Pašić
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Boris Becker nalazi se u teškoj finansijskoj krizi. Nijemcu je neophodan način da se izvuče iz dugova i sada ne bira sredstva kako ponovo da stane na noge. 

Zbog toga se slavni Becker odlučio na očajnički potez, tačnije pregovara sa britanskom televizijom "ITV" o učešću u popularnom reality showu "I'm celebrity... Get me outta here" (Ja sam zvijezda, izvucite me odavde). Njegov PR se zalaže za to da Becker za učešće dobije najmanje pola miliona funti.

"Čelnici televizije znaju da bi Becker bio sjajan za reality, ali također znaju i da ne može da bude pretjerano izbirljiv oko uslova, jer je poznato da je u velikim dugovima", prenosi tabloid The Sun. 

Ovaj reality show se inače zasniva na tome da 12 poznatih ličnosti živi na lokaciji udaljenoj od civilizacije, gdje će se boriti za kralja i kraljicu džungle. 

Beckera su do bankrota djelimično dovele loše investicije, poput sumnjivog posla s naftom u Nigeriji, a djelimično i žene. Bivšoj supruzi Barbari platio je tako oko 12 milione eura kod razvoda, milione je platio ruskoj manekenki s kojom je imao dijete...