Očekivano, Roger u finalu Hallea

Švicarac dobio Nishikorija

Očekivano, Roger u finalu Hallea

Roger Federer je u Halleu slavio šest puta, posljednji put je u polufinalu izgubio 2002. godine (Kiefer).I ove godine je stigao do finala, devetog ukupno. U polufinalu je bio bolji od Keia Nishikorija 6-3, 7-6(4).

U šestom gemu prvog je stigao do breaka, Nishikori je u narednom propustio da se vrati, pa je Roger iskoristio drugu set loptu za 6-3. Za razliku od prvog seta, u drugom je Kei vratio izgubljeni servis nakon čega su obojica čuvala svoj servis do tie breaka. Japanac je imao veliku priliku vodio je 4-2, nakon čega je Roger osvojio pet poena zaredom.

U finalu je i Kolumbijac Alejandro Falla. Philipp Kohlschreiber je uzeo prvi set, iako je Falla vodio 4-2. Nijemac je imao osam break lopti u prvom setu. Drugi set je prošao bez break lopti, u tie breaku je Falla zamalo prokockao 5-2. Na kraju je treći otišao na stranu Kolumbijca iako je Kohlschreiber vodio 3:1. Do kraja je od šest gemova Falla dobio pet za konačnih 5-7, 7-6(5), 6-4.

Polufinala:
Alejandro Falla (Col) - Philipp Kohlschreiber (Nje) 5-7, 7-6(5), 6-4
Roger Federer (Švi,2) - Kei Nishikori (Jpn,4) 6-3, 7-6(4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.