"Očekuje me teška godina"

Britanski teniser iskren

"Očekuje me teška godina"

Britanski teniser Andy Murray svjestan je da ga očekuje težak posao u 2017. godini.

Nakon odličnih partija u drugom dijelu sezone, Murray je uspio da se domogne prvog mjesta na ATP listi. Ipak, Britanac smatra da će biti veoma teško sačuvati tron.

"Moguće je da sljedeće godine ne bude sve savršeno i na to moram da budem spreman. Znam da je veoma teško ostati na vrhu. Ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Siguran sam da će Novak željeti da se vrati na tron, ali toliko dugo mi je bilo potrebno da dođem do ovog mjesta i zbog toga želim da se ovdje zadržim koliko god mogu", izjavio je Murray.

Prvi veliki ispit u narednoj sezoni britanski teniser imaće na Australian Openu, koji je na rasporedu od 16. od 29. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi