Određeni nositelji
Pet naslova na Wimbledonu: Roger Federer

Uoči početka Wimbledona

Određeni nositelji

Pet dana prije početka najvećeg teniskog turnira na svijetu, londonskog Wimbledona, objavljena je lista nositelja.

Kada je riječ o muškoj konkurenciji, prvih šest igrača svijeta postavljeno je na listi nositelja na iste pozicije koje zauzimaju na ATP ljestvici.

Tako je prvi nosilac prošlogodišnji pobjednik Španjolac Rafael Nadal, drugi peterostruki pobjednik Wimbledona (2003-2007) Roger Federer, treći Andy Murray, četvrti  Novak Đoković, peti Del Potro....

Kod teniserki je za prvu nositeljicu postavljena prva igračica svijeta Ruskinja Dinara Safina ispred sestara Williams, Serene i Venus, a slijede Jelena Dementijeva i Svetlana Kuznjecova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije