Održan memorijal "Kemal Fazlić"

Održan memorijal "Kemal Fazlić"

U organizaciji Stonoteniskog kluba Željezničar danas je u maloj dvorani KSC Skenderija održan 16. međunarodni memorijalni stonoteniski turnir "Kemo Fazlić".

Kao i prethodnih godina Memorijal je okupio nekadašnja proslavljena imena stonoteniskog sporta iz BiH. Nastupilo je više od 100 veterana ovog sporta, koji su se natjecali u osam kategorija.

U sklopu  Memorijala održan je i turnir najbolje mlade bh. stonotenisere i stonoteniserke u kategoriji do 21 godine, te za najperspektivnije igrače STK Željezničar.

Pobjednici turnira po kategorijama:

veterani od 40 do 50 godina: Mustafa Ferhatović
veterani od 50 do 60 godina: Nenad Stevanović
veterani od 60 do 70 godina: Esad Ahmetović
veterani preko 70 godina: Viktor Mauzner
veteranke: Idrija Redžepović
U-21 muškarci: Armin Aličić
U-21 žene: Emina Hadžiahmetović
nade STK Željezničar: Elda Šehić

Za najuspješnije učesnike na Memorijalu organizator je osigurao novčane nagrade.

Memorijal se održava u znak sjećanja na istaknutog sportistu i stonotenisera, koji je 1992. godine kao borac Armije BiH poginuo u odbrani Sarajeva.

Ovim takmičenjem STK Željezničar je ujedno obilježio i 65. godišnjicu uspješnog djelovanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.