Održan turnir "Kemo Fazlić"

Održan turnir "Kemo Fazlić"

U organizaciji Stonoteniskog kluba Željezničar u Sarajevu je u subotu održan 17. međunarodni memorijalni stonoteniski turnir "Kemo Fazlić".

Na turniru, koji se igra u znak sjećanja na istaknutog stonotenisera koji je kao borac Armije BiH poginuo u odbrani Sarajeva 1992. godine, nastupilo je 105 takmičara iz BiH i regiona. Najstariji igrač na prvenstvu bio je 89-godišnji Munever Delić.

 

U kategoriji igrača od 40 do 50 godina pobijedio je Mustafa Ferhatović iz Sarajeva, dok je Rumun Liviu Petrescu bio najbolji u konkurenciji igrača do 60 godina. 

 

Prvo mjesto u konkurenciji od 60 do 70 godina osvojio je Miro Jakeša iz Rijeke, a preko 70 godina Esad Ahmetović iz Sarajeva. 

 

Pobjedu u konkurenciji veteranki osvojila je Idrija Redžepović iz Sarajeva. 

 

Na turniru je nastupilo i po 12 kadeta i kadetkinja, a najuspješniji su bili Igbal Šeta (Vogošća) i Ivona Knezović (Mostar).

 

Najuspješnijim takmičarima dodijeljene su novčane nagrade. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti