Đoković 13. put savladao Čilića i izborio polufinale

Wimbledon

Đoković 13. put savladao Čilića i izborio polufinale

E. Škorić

Novak Đoković nije dozvolio iznenađenje Marinu Čiliću u četvrtfinalu Wimbledona.

Nakon Andyja Murrayja i Rogera Federera, u polufinale se plasirao i Đoković, koji je u 13. meču nanio Čiliću 13. poraz.

Poslije 100 minuta igre na Centralnom terenu Novak je slavio sa 6:4, 6:4, 6:4. Hrvat se ispostavio kao redovna mušterija najboljem igraču svijeta. 

Đoković je u trećem gemu prvog seta napravio brejk i stigao do sigurne prednosti, da bi u 10. gemu iskoristio četvrtu set-loptu.

Čilić se dobro držao u drugom setu, ali je u devetom gemu Novak opet stigao do brejka, pa je povećao prednost na 2:0 u setovima. U odlučujućem setu Novak u sedmom gemu pravi brejk, što mu je opet bilo dovoljno da osvoji set i na kraju pobijedi.

Đokoviće se za finale boriti protiv Stana Wawrinke ili Richarda Gasqueta, koji igraju 2:2 u ovim trenucima. Drugo polufinale čine Murray i Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.